February 25, 2010

bile org tua berkursus (org muda jugak), eh haa senang cite tajuk dia "bile lelaki berkursus"

berborak jap dgn pakcik driller. warga indonesia. gaji usd120 sehari (pehh, cam chi). keje dia aku tngk tanda dalam log lubang mana yg dah di drill je. gaji cam haram.
"pak apan, esok bisa sy ikot lagi?" bicara aku kepada pak apan dengan penuh sopan. tak geti nk cakap indonesia, main bantai je. pengalaman tngk sinetron bersama mamaku dahulu tidak digunakan dengan sebaiknya.
"alamak pak medik, esok sy ada kursus di kantor. bapak ikot saja Pak Manulang ye." balas pak apan. peh panggil aku pak medik? ko ingt aku skuad bantuan ape? mentang2 safety helmet aku ada tanda "+" warna merah. aku geologist ok. haha

"ok la kalau mcm tu. kursus apa ya pak yg bapak kena pergi?" tanya aku menyambung bicara.
"kursus pengurusan bahan api. kursus nya bosan pak, lelaki tua pula yg bg ceramah. kalau yg ngajar itu cewek, pakai skirt pendek, haaa baru la tak bosan. ye kan?" kata pak apan sambil ketawa dan menghisap rokok surya. aku turut ketawa bersamanya.

kalau aku pon aku rasa bile g kursus pakcik2 yg bagi ceramah kompem aku tido. haha ye la, kerja dah ar sume laki. kat site sume laki, kat opis pon sume laki. haha takkan hidup nk dikelilingi laki je.tak steady ar.


wink*wink* opis aku ada gegurl baru masuk keje.yeah! bley cuci mata

6 comments:

ajie_harini said...

cheaa..ini orang sama gatal denagn pak apan saja. haha

zidah mdtahir said...

sodap r cuci mate...haha

ateeka amer said...

amek gamba gegurl tuh. nak tengok :D

anyway, baca title mula2, lelaki berkurus? -.-'

ChaiDaN said...

cuci r mate puas2 sementara sempat lagi nak cuci ni..hehehehe

jgn lebih2 sudey.....

dosa tanggung sendiri...jgn marah!!nanti kena juaL!!!!

Affan Azami said...

Pak Apan?? Nama ni bukan memerli kan??? Hehehehe. Nice dapat bace entri mcm ni once in a while. hehe.

p/s- jgn gedik

biztoone said...

ajie : haha lelaki biasa r, gatai, tak gatai tak steady ar..haha

zidah : haha sodap sngt weh..ada ar hiburan sikit..haha

ateeka : haha sogan nk amik gmbr dia..haha nnti dia kate stalker plak..haha kurus? hehe ilusi optik..haha

opie : baek opie..hehe :)

affan : haha tak la affan, memang nama dia pak apan..tapi tak tahu ar eja dia mcm ne..sebut je tau :P alaa mana ada gedik hahaha