April 19, 2011

Cara Nak Memahami Perempuan Dengan Perkataan

1. K

- perkataan ni kebanyakkan lelaki tak suke. Tengah sedap2 sms tibe2 si perempuan tulis, “k”. Peh. Benci nye. Susah sangat ke nk tulis OKAY? OK?

Cth –

L: Awak, jom tido nak? Da ngantok la.

P: k

Peh, tulis “k” je. Titik pon takde. Smiley jangan harap la. Tande seruan pon takde. Malas beno nk melayan nampaknya. Aku ni dah la tak suke K ni sejak dia rampas Siti Nurhaliza dari aku. Kahkahkah so lelaki, bile perempuan balas mesg mcm tu korang patut tahu yg korang ni tidak dilayan dgn baek. Diorg menyampah sebenarnya. So lepas dia tulis “k”, korang balas, “aak”.

2. Jap, 5minit

- eh kak, saya dah menunggu anda 35minit di sini. Ke akak terlupa nk tulis jap, 5 x 7 minit? Bagi perempuan, 5 minit ni sebenarnya +-30minit. So lelaki, bile perempuan cakap “u datang amik I lagi 5 minit eh”, korang reply je “orait,cant wait to see u sayang” pastu korang gi Jalan2 jap, hisap rokok sebatang dua, g 7e beli slurpee then agak2 dah nk 25minit masa berlalu, baru pergi ke perempuan tu.

3. Whatever

- seriously bai, aku benci gile bile dapat mesg mcm ni nk2 dari perempuan. Peh diorg bajet hot je. Kita tengah2 nasihat dia supaya keadaan menjadi lebih baek, dia buat nk taknak je. Whatever ni sebenarnya cara lain perempuan nk cakap “fuck off!” kn? Eleh mcm aku tak tahu je, kalau dah taknk dengar nasihat tu mcm tu la. Kahkahkah. Sekali lagi bile perempuan tulis mcm ni korang tulis balik. “K,bye.”

4. Taklah, bukan salah awak pon, saya yang salah.

- bro, bile korg dpt sms mcm ni, maksud sebenarnya diorg mmg nk salahkan korg, korang jangan mudah terperdaya sangat. Diorg saje je nk bersarkastik dgn korg. Konon2 nk buat korg rasa bersalah lah. Eceh. Tak dapat kak, kitaorg takkan terjerat dengan sandiwara mcm ni. So, lepas tu korg reply je “bagus la kalau awak sedar salah awak, lain kali jangan buat lagi. Okay?” kat blakang tu jgn lupe letak smiley skali. Diaorg sarkastik kita pon sarkastik la balik, jangan mengaku kalah bai. Haha eh tapi tu bile memang korg rasa dan yakin tanpa was2 yg memang korg yg salah la dalam pergaduhan tu (ada ke laki nk mengaku salah, kahkahkah). Kalau korg rasa mmg korang betol, dan perempuan tu mengaku dgn tulus ikhlas suci yg diorg salah, jangan la korg balas sarkastik plak. Gaduh balik kang. Haha

5. Im okay.

- bile mood tengah sedih2. perempuan tu berduka, and bile korg tanya “are u okay sayang?” dia reply lambat, “im okay ;)” maknanya tu mmg dia tak okay la tu. So korang amik kunci kereta, start enjin, pergi kat perempuan tu. Turun kereta, then cakap, “I know, u r not okay baby” then hug dia dengan manja. Yang dah kawin la leh hug2 ni. Yg belum kawin, pandai2 la buat ape yg patut.


btw, bende ni ikot situasi. bergantung pada keadaan sekitar. kahkahkah

9 comments:

Peeja_J0te said...

kuikuikuikui....ni seme memg xley blah!!!tp pape pon aku like...

Cik MimieYSyamimI said...

blh plak cmtuh??
hahaha..
:)
(dh ltk smiley)

ajie_harini said...

yeahh, sekian lama ta update. akihirnya post pasai nie.. memng cool. haha

Eyn said...

Nice one!! Memang betul pun ape hang share ni.hihi..

Peminat Fadzirul said...

terbaik la black..ko mmg matang dlm mengupas isu2 cinta semasa..haha

thebloggerboy said...

hehe. naisss

fara azmi,,^_^ said...

bagi sy,ade yg betul n tak,,
=)
saya jenis tepati masa,
so kalau 5 minit tu,maknanya sy akn siap dlm 5 minit,,
hihi

nice entry,,=)

ChaiDaN said...

hahahaha...black..dah jd dr. Love ye...hahaha....tp, aku pun geram kalau org reply k je,...laki ke pmpn, same je...n laki pn kdg2 kita ckp 5 minit, 50 minit bru smpi...geram betul!!

shasshaDanial said...

HAHAHA. Banyak yang betul la. Sumpah whatever tu yang tak tahan. Tapi perempuan pun tak suka lelaki cakap whatever ye. mcm nak lempang2 je muka dia. :D